Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
3 °C 52%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΥΠΠΟΑ: Ενίσχυση ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους με 1,8 εκατ ευρώ
Ημερομηνία: 14/4/2020, 10:21 - Εμφανίσεις: 86



Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 1.800.000 ευρώ ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.

Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «λόγω του ευρέος πλαισίου της χρηματοδότησης πρόκειται να ωφεληθεί σημαντικό μέρος όλων των κλάδων της κινηματογραφικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχει σκοπό να παρέχει υποστήριξη ουσιαστικά την ελληνική κινηματογραφία, τους δημιουργούς και τους συντελεστές του οπτικοακουστικού χώρου, που έχουν πληγεί από την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται η ανάπτυξη και προωθείται το ελληνικό ντοκιμαντέρ και οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες διακρίνονται σε όλα τα σχετικά φεστιβάλ που διαγωνίζονται, αποδεικνύοντας τη μακρά κινηματογραφική παράδοση στο είδος αυτό, αλλά και την δυναμικότητα των δημιουργών τους».

«Μέσω του προγράμματος», επισήμανε η κ.

Λίνα Μενδώνη, «παρέχεται η ευκαιρία χρηματοδότησης σε κάθε στάδιο παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, αλλά και η προώθησή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της Ελλάδας».

α.

Ανάπτυξη και υλοποίηση ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Για την ανάπτυξη και υλοποίηση ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα προβλέπει: Άμεση πρόσκληση για την υποβολή σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Από τα αιτήματα που θα υποβληθούν, θα χρηματοδοτηθούν 100 σενάρια (50 μικρού μήκους και 50 ντοκιμαντέρ), με 2.500 ευρώ το καθένα Από αυτά σενάρια, θα επιλεγούν 50 (25 μικρού μήκους και 25 ντοκιμαντέρ), των οποίων η παραγωγή και προώθηση, θα χρηματοδοτηθούν με 20.000 ευρώ για κάθε ταινία μικρού μήκους και με 30.000 ευρώ για κάθε ντοκιμαντέρ.

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ μπορούν να είναι και για νέους ή και για παιδιά.

Την διαδικασία θα υλοποιήσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
3 °C 52%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies